Еден мал осврт на 2012

 

 • дали тоа беше година исполнета со вредностите во кои веруваме?
 • дали доволно ги искажавме љубовите на нашето срце?
 • дали ги манифестиравме љубовите на нашето срце?
 • бевме ли истрајни да ги постигнеме висините кон кои се насочивме?
 • кои волшебни моменти ги создадовме?
 • што се случи со нашите планови?
 • се соочивме ли со нашите стравови?
 • ги проширивме ли нашите граници на издржливост и истрајност?
 • ги видовме ли убавините кои се затскриваат од стравот?
 • дозволивме ли да се опуштиме и да отпуштиме?
 • побаравме ли помош?
 • ја забележавме ли радоста на нашите блиски?
 • подадовме ли рака иако се плашевме?
 • уживавме ли заедно со птиците и смоквите на убавото летно сонце?
 • си го прегрнавме ли детето кога најмногу не’ изнервира?
 • се тргнавме ли од туѓите животи и се запрашавме за својот?
 • ги преиспитавме ли нашите вредности?
 • ги подобривме ли односите во нашето семејство?
 • направивме ли нешто убаво за себе?
 • се повлековме ли од сета гужва и бука за да ја чуеме сопствената смиреност?
 • искреиравме ли нешто со сопствените раце?
 • се насмевнувавме ли почесто на “туѓинци”?
 • погледнавме ли некого директно в очи?
 • се засрамивме ли некогаш?
 • се заблагодаривме некому?
 • во што се’ се заљубивме?

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s