Позитивна Енергија

Позитивна Енергија

“Она што ќе го посееш тоа и ќе го пожнееш.”

Не може да биде поинаку. Не може да посееме жито, а да никне јачмен. Не може да бидеме нерасположени и непријатни и да имаме позитивни искуства. Едноставно, едното со другото не оди.

Ако исцедиме лимон, она што од него ќе излезе ќе биде лимонов сок – ништо друго!

Ако во нас има убави мисли и емоции, она што од нас ќе излезе кон надвор ќе бидат убави зборови и убави дела.

Истото со исто се привлекува.

Сличното со слично се (пре)познава.

Нашата внатрешна содржина е и наша надворешна тема.

 

~ Каролина Јакимовска

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s