ВЕЖБА: Фрлање паричка

hope

When faced with two choices, simply toss a coin. It works not because it settles the question for you, but because in that brief moment when the coin is in the air, floor, you suddenly know what you are hoping for.

Соочени со две ситуации, а треба да одберете една – фрлајте паричка. Не она класичното фрлање “петка-глава”, но едно поинакво каде ќе го вклучите Вашиот внатрешен сензор за детектирање емоции.

Едната страна од паричката е едната ситуација, а другата страна, втората ситуација. Кога паричката ќе падне, во зависност од тоа која страна е свртена кон Вас, веднаш забележете како се чувствувате, дали сте среќни, весели за исходот, т.е. за ситуацијата или пак се чувствувате тажни и несреќни за ситуацијата која ѝ ја припишавте на страната.

Нема да згрешите, само набљудувајте се. Веднаш ќе знаете што да одберете. Среќно!

~ Радувај се! Lifestyle

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s