Остварете ги своите соништа

 

Кристално јасната претстава за тоа како ќе биде кога ќе се достигне одредена цел е огромен извор на енергија. Наизглед, без многу мака, во состојба сме да постигнеме фасцинантни, високо поставени цели. Ова е тајна на многу големи, постигнати успеси.

dreams

Четири најважни фактори за успех:

  • јасни цели – кога точно знаете што сакате, тогаш ја зголемувате веројатноста тоа и да го постигнете.
  • свесност – свесноста претставува изоштрена моќ да го забележите сето она што ќе Ви помогне да го одржите курсот во правец на Вашата цел.
  • флексибилност – флексибилноста Ви дава можност да изберете, да промените и да примените нешто поразлично од Вашето. Флексибилноста Ви овозможува да бидете одличен комуникатор.
  • одговорност – кога ќе сфатите дека одговорноста за Вашиот приватен и професионален живот е само Ваша, тогаш сте направиле најголем скок во Вашиот личен развој.

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s