Да ѝ се препуштиме на промената

gluvarce

Доколку сакаме да напредуваме мораме да преминеме од зоната на сигурноста во зоната на предизвиците и да создадеме нови навики кои ќе ни го обезбедат остварувањето на она што го посакуваме.

Менување на перспективата значи да не се бориме против она што не го сакаме, туку да му се приближиме на она што го сакаме, радувајќи се на секоја промена.

Да престанеме да се фокусираме на она што мнозинството го мисли и да се свртиме кон сопственото срце. Со текот на времето сè подлабоко ќе зануркуваме во својата изворна невиност. Не е важно со што човек се занимава – доколку своето го работи со љубов, несебично, искрено и автентично, душата постојано се обновува – таа ја прифаќа секоја промена.

Најнепроменливото нешто коешто постои е самата промена. Промената е неизбежна – затоа да ја прифатиме со широко отворени раце и отворено срце – без предрасуди! Сè тече, сè се менува. И ние се менуваме. Во кои насоки – тоа зависи од нас, од нашите секојдневни избори. А веќе кога имаме избор – да се менуваме на подобро. Позитивни мисли, позитивни емоции, позитивни дела. Ова е едноставна тријада која носи моќни резултати. Доколку сакате да го постигнете она што го сакате – мислете, чувствувајте и делувајте ПОЗИТИВНО!

~ Радувај се! Lifestyle

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s