7 Начини како да бидете поблиску до пролетта

  • Одете во природа, “вистинска природа”, онаа недопрената, дивата, спонтаната.
  • Допирајте цвеќиња, лежете на трева, гушкајте дрвја – секојдневно изложувајте се на сонце и дневна светлина.
  • Уредете го Вашиот двор или балкон во “природен фазон”: посадете полско цвеќе, многу зеленило, декорирајте со каменчиња и песок. Ќе привлечете многу малечки гости во Ваша близина.
  • Облечете се во стилот на пролетта. Носете весела, светла облека која рефлектира светлина. Комбинирајте бои – копии на Вашата природна, пролетна околина.
  • Јадете сезонско, свежо овошје и зеленчук – по можност од Вашата најблиска околина. Одбирајте различни бои и форми!
  • Вежбајте на отворено. Пешачете, возете велосипед, планинарете. Дишете длабоко!
  • Бидете оптимистични, свежи, енергични… каква што е и пролетта. Размислувајте позитивно, надевајте се, верувајте во Вашите соништа и визии. Прегрнете ги силата и енергијата содржани во пролетното сонце.
  • …максимално дружете се со “пролетва”!

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s