Присуство

P1140145

Мирисот на морето,

и на дождот што освежува,

ме носат единствено “овде“.

Секој обид за присуство

во “беше” и “ќе биде

е нецелосен.

Свежина, убавина,

целина, совршенство

неописливо!

(photo/poem by Karolina Jakimovska)

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s