Тишина

ТишинаНадвор од границите,

внатрешните и надворешните,

живост и присутност,

тишина.

Отворено и затворено,

со копнеж за бескрајот,

близина во далечината,

знаење во незнаењето.

Густа и исполнувачка,

проѕирна и олеснувачка.

Тишина…

{poem by Karolina Jakimovska}

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s