Секој ден е нов ден

Секој ден е нов ден

Новиот ден е и нов почеток. Почеток на нова приказна, нова мисла, емоција.

Новиот ден е и шанса, за простување, насмевнување, радување, сонување.

Новиот ден е можност да направиме различно, поинакво, оригинално.

Секој ден е нов ден, иако сличен на претходниот.

Секој ден е дарежлив ден, подарежлив од минатиот.

Секој ден е подарок, највреден од сите!

 

~ Каролина Јакимовска

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s