Флексибилност

 

Радост

 

Флексибилноста е неопходна доколку сакаме да останеме во комуникација со сопствената интуиција.

Држејќи се цврсто за нашите планови – пропуштаме вредни информации. Нашите емоции се тука, од миг во миг нè насочуваат кон она што е најдобро за нас. Нивното игнорирање и предавањето на нашето внимание на она што веќе сме го зацртале ќе значи и игнорирање на многу вредни пораки кои сакаат да допрат до нас. Умот ги отежнува работите, додека интуицијата е слободна во едноставноста, леснотијата, спонтаноста. Доколку чувствуваме дека и не сме баш волни да го направиме она што сме го испланирале, да застанеме за миг и да почувствуваме што е она што сакаме да го направиме. Можеби нашиот план и не е најдобриот план за нас, можеби и не најдоброто време за реализирање на тој план.

Кога веруваме во гласот на нашите емоции и кога делуваме во согласност со него, тогаш се поврзуваме со нашата интуиција, тогаш се поврзуваме со сè.

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s