Јога нидра (свесно јогиско спиење)/Длабока релаксација

 
 
смирете го умот, подобрете го сонот, опуштете се, одморете се, освежете се
 
 

СМИРЕТЕ ГО УМОТ, ПОДОБРЕТЕ ГО СОНОТ, ОПУШТЕТЕ СЕ, ОДМОРЕТЕ СЕ, ОСВЕЖЕТЕ СЕ…

Јога нидра или свесно јогиско спиење е процес при кој целокупниот систем на практикантот (телото, умот, емоциите, духот) постепено се воведува во состојба на длабоко смирување и баланс.

Практикантот свесно ги следи систематичните вербални инструкции од страна на јога инструкторот со една цел – да се постигне длабоко опуштање и ревитализирање.

Се смета дека еден час јога нидра заменува четири часа нормално спиење; се работи 45 мин. во лежечка позиција (може да се работи и во седечка положба).

Јога нидра е едноставен начин за справување со секојдневниот стрес.

ВРЕМЕ НА ОДРЖУВАЊЕ:
четврток, 28.12/18:15-19:15

МЕСТО:
Центар СИНО, ул. Борка Талески 26/8-33 (во близина на ОУ Ј.Х. Песталоци и Романска aмбасада)

ЈОГА ИНСТРУКТОР:
Каролина Јакимовска

ЦЕНА:
320МКД

ПРИЈАВИ:
raduvajse@gmail.com и 075 782 071

ПОВЕЌЕ ЗА САКАМЈОГА ЧАСОВИТЕ НА:
raduvajse.com

 

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s