Јога во јануари

#ЈогаВоЈануари

✨ Пронајди момент за себе, опушти се, практикувај јога! 💛

✨ Опушти се, обнови ја својата ментална и физичка енергија, подобри ги креативноста и фокусот, биди здрав-а!

✨ Практикувањето на јога вежби позитивно влијае на духот, телото, однесувањето и околината.

✨ Со помош на јога вежбите се намалува менталната напнатост, се смирува главоболката, се продлабочува одморот, се ревитализира организмот, се отстранува несоницата, се подобрува имунитетот.

✨ Стресот во човековиот живот ја зголемува напнатоста. За негово разбирање потребен е увид во самиот механизам на здравјето и задоволството. Поседувањето на материјални добра и успех во работата ги прави луѓето задоволни, но за општ квалитет на животот одлучувачки се состојбите на телото и духот.

✨ Штом стресот може секојдневните активности да ги обои со анксиозност и со незадоволство очекувано е и дека неговата психофизиолошка спротивност, одморен и ефикасен нервен систем ќе има голем придонес во создавањето на одлично емоционално и физичко здравје.

✨ Следствено, ако прекумерниот стрес смета на работата и одлучувањето, поединецот чие тело е ослободено од стрес пронаоѓа нови резерви на енергија и интелигенција, работи подобро и размислува делотворно.

✨ Повеќе за онлајн јога часовите ќе дознаете на следниот линк: raduvajse.com/sakamjoga

✨ Пријавете го Вашето присуство на јога онлајн часовите на следниот мејл: raduvajse@gmail.com или во inbox

#СакамЈогаОнлајнЧасови #Релаксација #Опуштање #Медитација #СвесноДишење #Здравје

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s