Едномесечен онлајн курс “Јога во канцеларија”

Како да “преживеете” седејќи цел ден на работа?! Поправете го вашето држење и променете го вашиот живот со јога! Секој што седи зад биро цел ден знае многу добро за болките што се јавуваат во целото тело. Долгото седење додека се работат канцелариски работи по цел ден е очигледно многу неприродно за луѓето! Од друга страна можеби и возите до работа, седнувате да работите на вашата работна маса најмалку 8 часа, а потоа повторно возите дома. И што точно правите дома? Повторно, СЕДНУВАТЕ да јадете, да гледате телевизија или да читате книга. Но со сето ова следат и сериозни здравствени ризици! Седењето подолг период од денот, во денешно време е изедначено со пушењето, во смисла на штетата што му ја нанесува седењето на вашето здравје. Малата или никаква физичка активност, заедно со стресот од работа, буквално може да одземе години од вашиот живот, освен ако не се преземат неопходни активности. За среќа, вежбањето јога може да се спротивстави на различните негативни здравствени ефекти што може да ги донесе канцелариската работа.

Јогата има безброј придобивки за луѓето кои седат на работното место. Јогата може да ги намали стресот и напнатоста. Може да ги подобри вашиот фокус и концентрација. Исто така, ги детоксифицира и тонизира вашите мускули. Јогата може да ја ублажи тензијата во главата, вратот и грбот и да го нормализира високиот крвен притисок. Може да го подобри вашето држење и флексибилност, а исто така го подобрува и светогледот – за подобар ден!

Јогата станува сè попопуларна во корпоративниот свет – и за сето тоа има добри причини. Докажано е дека јогата е корисна за целокупната физичка, ментална и емоционална благосостојба, таа е идеална пракса за секој професионалец во корпоративниот свет кој сака да се ослободи од стресот, да биде здрав и среќен. Со корпорации како „Apple“, „Nike“ и „Google“, заедно со бројни компании низ светот кои вклучуваат јога во работната недела за нивниот персонал, јасно е дека јогата има што да понуди, а што е од витално значење во вашето секојдневно канцелариско работење.

Бидете проактивни! Бидејќи, ништо не е поважно од вашето здравје и среќа, важно е да се грижите за вашето тело на најдобар можен начин. Да се ​​биде здрав е избор. Направи го! Јогата МОЖЕ и ЌЕ ВИ ПОМОГНЕ!

ЗА КОГО СЕ НАМЕНЕТИ ОВИЕ ЧАСОВИ ПО ЈОГА? Дали вашата работа бара да поминувате многу часови седејќи додека работите? Дали имате седентарен начин на живот? Дали сакате да ги промените долгорочните ефекти од вашата работа врз вашето здравје? Дали сакате да добиете моментално олеснување, токму на вашето работно место, што ќе ви го даде потребниот поттик за денот? Дали сакате да бидете и да се чувствувате здрави, не само за вас, но исто така и за оние на кои им требате и ве сакаат? Запомнете! Вашето здравје е нивната среќа! Ако одговоривте ДА на кое било од овие прашања, тогаш овие часови се за ВАС!

ШТО ЌЕ РАБОТИМЕ НА ОВИЕ ЧАСОВИ ПО ЈОГА? Ова не е уште една типична програма за истегнување на телото. Секако, и ние имаме истегнувања, но нашиот главен акцент е ставен на тоа како да ја поправите штетата од вашиот седентарен начин на живот! Првенствено ќе се фокусираме на следново: вежби за врат и раменици, специјални вежби за отворање на горниот дел од торзото, вежби за спинална флексибилност, вежби за зголемена флексибилност во делот на градите, зајакнување на мускулите на грбот, вежби за нозе.

Во овој момент навистина треба да се запрашате, дали можете да си дозволите да не го посетувате овој курс? Сите во твојот живот заслужуваат, но најмногу од сè – ТИ го заслужуваш најдоброто од себе! Верувам дека секој има право на здрав живот. Но, нема да го добиете доколку не одлучите да преземете нешто. И нема да го добиете само со читање бесплатен материјал, без всушност да се нурнете во самата практика!

ЗА КОГО СЕ НАМЕНЕТИ ОВИЕ ЧАСОВИ? СИТЕ луѓе кои поминуваат многу часови на ден на биро, пред компјутерски екран, луѓе со седентарен начин на живот и воопшто луѓе чија работа бара долги часови седење; луѓе со лошо држење на телото и секој што сака да ја зголеми својата флексибилност и еластичност со помош на јога вежби.

ИНСТРУКТОР:

Каролина Јакимовска, сертифициран инструктор по јога, м-р на филозофски науки

ВРЕМЕ:

ЧЕТИРИ СРЕДИ по ред, 02.06, 09.06, 16.06, 23.06 од 19-20h

МЕСТО:

Скајп платформа

ЦЕНА:

1 200 ден. (со уплата на жиро сметка)

210 – 0693885001- 88 (Тутунска банка)

НАЗИВ И СЕДИШТЕ НА ПРИМАЧ: Радувај се Скопје, ул: Загребска 5 бр. 6, Скопје

НАЗНАКА: уплата за јога курс

ПРИЈАВУВАЊЕ:

raduvajse@gmail.com

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s