Relax Kids работилници за деца од 7 до 11 години

🌟 Работилници кои ќе му помогнат на Вашето дете да се чувствува смирено и исполнето со самодоверба со започнување на учебната година!

💫 Relax Kids работилници за деца од 7 до 11 години!

🪁 Работилниците ќе се одвиваат ОНЛАЈН, еднаш неделно (секој петок од 17:20 – 18:20h, почеток, 17 септември 2021 година).

🎠 Relax Kids работилниците се состојат од седум чекори преку кои децата учат да се смират, опуштат и фокусираат.

💃 Работилниците вклучуваат танц и движење, глума и релаксација, истегнување, масажа, дишење, афирмативни искази, свесно внимание и визуелизации.

🚀 RELAX KIDS ПРОГРАМИТЕ ИМ ПОМАГААТ НА ДЕЦАТА:

да ги совладаат основните техники на опуштање и смалување на стрес
секојдневно да користат техники за опуштање
да ја ценат предноста на опуштањето
да станат свесни за сопствените емоции и да научат техники кои ќе им помогнат да се справат со нив
да се забавуваат додека вежбаат и учат да се опуштат
да развијат свест за сопственото тело и просторот
да стекнат ментална и физичка кондиција
да научат вештини за подобра концентрација
да го подобрат своето однесување
да имаат подобра слика за себеси и поголемо самопочитување
да ги поправат своите резултати на училиште
сами себеси да се утешат, да станат поодлучни

💎 ПРЕДНОСТИ НА RELAX KIDS ПРОГРАМИТЕ

🧘‍♀️ НА ЕМОЦИИТЕ И ОДНЕСУВАЊЕТО:

смирува, стишува и создава бистар ум
ја зголемува концентрацијата
поттикнува позитивно размислување
ги смалува нивото на стрес и психичката тензија
го подобрува помнењето
ја поттикнува способноста за слушање
развива самодоверба и самопочит
ги подобрува емоционалното здравје и емоционалната писменост
ја развива фантазијата, креативноста и го поттикнува доброто самоизразување
на децата им укажува на можноста како да излезат на крај со ситуациите кога се под стрес и се вознемирени

🏄‍♀️ НА ТЕЛОТО:

се развива свеста за телото
се зголемува флексибилноста
се намалува физичката напнатост
се поттикнува лачење на ендорфин
се зголемува енергијата
поволно делува на мускулното опуштање
промовира здрав живот
има смирувачко дејство на нервниот систем
поттикнува координација и рамнотежа
влијае на подобрување на сонот
ја подобрува циркулацијата и го подигнува нивото на енергија
го подобрува имунитетот

🏝 МЕСТО:

Онлајн, Skype платформа

⏳ ВРЕМЕ:

Секој петок, 17:20-18:20h

🌟 ЦЕНА:

750 мкд/месечна членарина

💌 ПРИЈАВУВАЊЕ

raduvajse@gmail.com

🎠 За детални информации во врска со работилниците контактирајте нѐ на raduvajse@gmail.com или на 075 782 071.

🌟 Се радуваме на заедничкото дружење и учење во магичниот свет на Relax Kids! Свет во кој сѐ што ќе замислиме го остваруваме, свет во кој нашите деца го започнуваат денот со насмевки и срца исполнети со љубов, нежност, разбирање и самопочит!

💌 raduvajse.com/relax-kids

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s