Integration Technique

Integration Technique

Прифаќање – Разбирање – Трансформација – Реализација

Техниката се заснова на филозофијата на интеграција (хармонизирање, усогласување) на свеста, суперсвеста или Свеста како суштества на универзумот (Душата) и потсвеста со нашето физичко тело и секојдневниот живот – или на интеграција на духот и телото. Се случува исцелување и интеграција на сите пет тела кои претставуваат дел од нас: физичкото, енергетското, менталното, телото на мудроста и блаженството – што води до проширување на нашата свест и реализација на нашето битие.

Основниот принцип на работата е прифаќање и преобразување на чувствата, мислите, навиките, склоностите, траумите, различните обрасци на однесување, постапките и сето она што го сметаме за непожелно во себе, сето она што ни се случило и се случува во нашите животи. Сè, наместо да биде отфрлено, негирано или потиснато, се прифаќа и се трансформира во повисока свест и квалитети кои веќе ги носиме во себе и за кои стануваме свесни. Сè треба да се прифати со добредојде и интимност. Сето тоа нè води кон личен раст и развој. Се користат вежби за визуелизација, како и способност за разбирање и интуиција. Интелигенцијата на физичкото тело, внатрешните тела и највисоката свест се користат за да се постигне само-заздравување и природен раст и развој на свеста.

Техниката претставува лесен начин за справување со емоционалните блокади (како што се стравови, каење, жалење, вина, траума, незадоволство, огорченост), како и нарушувања како депресија, анксиозност и слични состојби. Сите овие чувства и нарушувања се таму само затоа што имаат што да ни кажат, нешто важно што треба да го знаеме, разбереме. Зошто не се прифаќаме себеси и светот и зошто се осудуваме себеси и другите е само незнаење или негледање на пошироката приказна за сè, неразбирање што навистина се случува. Кога некому ќе му понудите поинаква слика за нешто што се случува во неговиот живот, тогаш лицето може да ја промени својата перспектива и да го напушти страдањето. Го оставаме страдањето кога ќе сфатиме дека имаме други опции во животот, дека се можни различни избори, кога целосно ќе се прифатиме себеси, животот и другите и кога ќе сфатиме дека ништо не ни недостасува. Да се ​​страда значи да се биде одвоен од љубовта, од Бога.

Сè што би сакале да постигнеме емотивно и духовно во нашите животи е веќе интегрирано во нашите клетки и само треба да се потсетиме на тоа. Се разбира, Енергијата на создавањето или Бог или Свеста нè води во сè и ни помага во целиот процес. Исцелувањата и манифестациите на било што во нашите животи се брзи и ефективни. Ќе научиме како нашите манифестации придонесуваат за нашиот развој, како да се манифестира од ниво на душата, односно како да ги реализираме желбите на нашата душа. Брз начин на раст и развој кој не бара посебна дисциплина или откажување од животот.

Техниката ни помага да го реализираме нашиот целосен потенцијал, да се поврземе со нашата Душа, со нашето Високо Јас, со нашиот божествен дел и да ја живееме највисоката вистина за себе, односно да ги освестиме или оствариме оние особини што нашата душа или нашиот божествен дел ги носи во себе во секојдневниот живот, да ги збогатиме нашите животи, да ја живееме нашата највисока цел и смисла. Со други зборови, целото наше духовно знаење се интегрира во нашиот живот за да го живееме со радост и љубов. Исто така и да станеме најдобрата верзија од себе и да живееме во единството на мислите, чувствата, зборовите и делата; нашите срце, ум, душа и его да чекорат по истиот пат на развојот и љубовта; да живееме во високите вибрации на свеста, светлината и мирот.

Оваа техника е произлезена од триесетгодишната работа и проучување на духовни и исцелителски техники, психологија, филозофија, како и од долгогодишното искуство и работа со клиенти на господинот Горан Карна. (www.gorankarna.com)

ЗАКАЖУВАЊЕ НА ОНЛАЈН ТРЕТМАНИ: raduvajse@gmail.com

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s