Што се обидува да ви каже вашето тело?

Што се обидува да ви каже вашето тело?

Многу често не ги поврзуваме нашите емоции со нашето тело. Вистината е дека тие се длабоко поврзани на физиолошко ниво.

Следниот пат кога ќе се чувствувате тажни, лути, вознемирени или кога ќе ја почувствувате која било друга емоција… направете пауза. Каде се појавува оваа емоција во вашето тело? Како ја чувствувате?

Ова е вежба која вреди да се практикува бидејќи ќе ви помогне да го научите јазикот на вашето тело.

Можеби на почетокот ќе биде тешко, но со вежбање ќе стане полесно да се препознае како всушност ги чувствувате емоциите во вашето тело.

На крајот на краиштата тие се нарекуваат „чувства“ затоа што се наменети да се чувствуваат. Кога ќе си дозволиме да ги почувствуваме, тие можат да поминат, да исчезнат.

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s