Опуштање за деца

Истражувањата покажуваат дека полната месечина може да влијае на сонот и однесувањето кај децата.

💫 Прочитајте го следниов текст на вашето дете вечерва за да ги смирите неговиот немир и хиперактивност и да поттикнете добар сон 💫

“Затвори ги очите и биди многу мирен/мирна. Вдишувај и издишувај полека. Вдиши и издиши докрај.

Замисли дека лежиш под студена месечина. Месечината е толку убава вечерва. Блеска на ноќното небо.

Седни или легни под месечината и почувствувај како целото тело ти се лади и станува смирено и опуштено. Почувствувај ладен бран на релаксација по целото тело.

Додека стоиш под прекрасната месечина, се чувствуваш меко и опуштено. Се чувствуваш како да се топиш и целото тело ти станува меко и опуштено.

Почувствувај ја ладната месечина на твојата глава и твојата глава станува мека и мирна. Почувствувај ја светлината на месечината на твоето тело и целото тело се чувствува опуштено. Се чувствуваш смирено. Се чувствуваш опуштено. Се чувствуваш меко. Се чувствуваш мирно.

Остани колку што можеш мирно и дозволи ѝ на студената месечина да ти помогне да се чувствуваш смирено и опуштено. Се чувствуваш толку прекрасно. Речиси се чувствуваш полн/полна со смиреност и полн/полна со релаксација.

Колку смирено се чувствуваш?

Вдиши длабоко и издиши. Како што издишуваш, почувствувај како стануваш сè поопуштен/а. Вдиши и опушти се, издиши и опушти се. Вдиши и опушти се, издиши и опушти се.

Кажи си во мислите: “Кул сум како месечината, кул сум како месечината”.”

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s