Позитивни зборови за читање на глас

Позитивните изјави се одличен начин да ги инспирирате децата да бидат позитивни.

Еве неколку мисли кои можете да ги споделите со вашето дете:

“Јас сум единствен. Јас сум посебна. Размислувам за сите работи што ме прават посебен. Одбирам мисли кои прават да се чувствувам добро за себе. Заслужувам да имам добро во мојот живот, знам дека сум посебна. Го сакам фактот дека сум различен и единствен – не се плашам да бидам поинаков. Не се плашам да бидам посебна. Знам дека сум сакан и почитуван. Се сакам и почитувам себеси. Верувам во себе, знам дека правам разлика за сите околу мене. Можам да дадам вреден придонес за мојата заедница. Знам дека сум прекрасна. Се чувствувам добро со себе. Јас верувам во себе. Се чувствувам уверен дека можам да направам сè што сакам. Јас мислам самоуверени мисли, го полнам мојот ум со позитивни мисли за себе. Имам само добри мисли за себе – секој ден помислувам на сè повеќе причини зошто сум неверојатна.

Ќе направам список зошто сум толку посебен. Горд сум на работите што ги постигнав. Си честитам. Се сакам себеси. Јас сум единствена и прекрасна. Јас сум индивидуална и единствена. Нема никој на светот како мене. Јас сум величествен – размислувам за сите причини зошто сум величествен. Одбивам да мислам негативни мисли. Одбивам да слушам какви било негативни зборови од другите, што и да каже некој, внатре знам дека сум добро. Што и да се случи, знам дека сум единствена и неверојатна. Горд сум што сум поинаков. Сега ќе почнам да ценам колку сум неверојатен. Почнувам да се сакам себеси, се прифаќам себеси таква каква што сум. Се сакам и прифаќам себеси.”

Ве молиме пренесете ги овие пораки. Проследете го на пријател ако ви се допадна овој блог, кажете им на вашите пријатели, колеги, локални училишта и градинки и помогнете ни да им помогнеме на другите!

Ви благодарам.

Marneta Viegas – основач на Relax Kids

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s