Chill Skills

Chill Skills програма за возраст од 8-13+

Chill Skills програмата е дизајнирана да им помогне на младите да се чувствуваат сигурни, да го подобрат својот потенцијал за учење, да управуваат со нивните емоции и да бидат најдобри што можат.

„Бев импресионирана од суптилните, но многу големи промени во однос на однесувањето и самодовербата за толку краток временски период. Едно од моите деца не сакаше да посетува училиште, но почна повторно да ужива во училиштето, и во консултација со мојот дневник можам да кажам дека оваа промена се совпаѓа со почетокот на часовите Chill Skills. Ви благодарам!”. – родител

Часовите вклучуваат игри и вежби за концентрација, совети и вежби за релаксација, вежби за дишење, врсничка масажа/самомасажа, развивање на свесно внимание, имагинација и дискусии на теми поврзани со развивање на здрав начин на живот.

Помага во поддршката на емоционалната интелигенција, самодовербата, концентрацијата, самодовербата и издржливоста на младите луѓе.

Повеќе информации за Chill Skills часовите на raduvajse@gmail.com