Радост

♥ Radost Fina Kuhinjica, Belgrade, Serbia ♥ ♥ Photo: Karolina Jakimovska ♥

Relaxation

♥ Part of taking care of yourself is learning how to take time out to relax, recharge and rejuvenate. Tranquility all starts within you. ♥ Peace is the result of retraining your mind to process life as it is, rather than as you think it should be. ♥ Besides the noble art of getting things … Продолжи со читање Relaxation

Создавање Радост

Радоста во нашите животи се раѓа кога нашите енергија и фокус се насочени на позитивното околу нас. Радоста во нашите животи се раѓа кога сме благодарни за сите убави нешта кои го исполнуваат нашето постоење. Преку размислување или запишување на следниве аспекти ја зголемуваме радоста во нас и околу нас: + ги ценам следниве мои … Продолжи со читање Создавање Радост

Креирајте го сопственото време

Интересна, воедно и не-толку-едноставна тема за размислување и споделување. Кога станува збор за "времето" најчесто го немаме, или најчесто не е онакво како што посакуваме - секогаш е во расчекор со нашите потреби и очекувања. Но како и да е, времето како конвенција, како договор помеѓу нас луѓето - си постои! Покрај она "договореното време" … Продолжи со читање Креирајте го сопственото време

Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Честопати не знаеме да се сакаме себеси. Не знаеме кои акции е потребно да ги преземеме како би можеле да кажеме дека се сакаме себе. Најчесто знаеме што им е потребно на нашите најблиски за да се чувствуваат сакани, но кога станува збор за нас... Сепак, љубовта кон другите е диригирана од љубовта која самите … Продолжи со читање Љубов кон Себе – Љубов кон Другите