За благодарноста

         Пред да заспиете вечерва потсетете се на сите кои Ви помогнаа денеска.   Замислете ги ликовите на тие луѓе и заблагодарете им се за нивната поддршка или за предизвикот што Ви го понудија, за нивната љубезност или пак за нивната непријатност; или едноставно заблагодарете се за нивното присуство во Вашиот живот. … Продолжи со читање За благодарноста

Радувај се! инспирација

Благодарна сум за сопствениот живот! Го гледам убавото во него!              

Gratitude – a shortcut to happiness

Bringing gratitude into your daily life can change your perception of how you view the world and helps you to find joy in the ordinary moments. When you start to bring gratitude into your life on a daily basis, which can be a challenge because you’re changing a pattern and installing a habit, you begin … Продолжи со читање Gratitude – a shortcut to happiness

The joy of waiting

When you were young, you loved to dream and let go of dreams. Either way, you dwelled in the Now. When you got older, you started to take your dreams and goals way too seriously, and your happiness became bound up with the future, and the destination became more important than the journey. Dream about … Продолжи со читање The joy of waiting

Stay close…

STAY CLOSE TO ANYTHING THAT MAKES YOU GLAD YOU'RE ALIVE ~HAFIZ {photo: totalbalance.com}