Отпуштете, верувајте и дозволете си да бидете среќни и слободни

Честопати се наоѓаме во ситуации во кои се трудиме многу, даваме многу, притискаме и очекуваме да биде онака како што сме замислиле - НИЕ. Но, излегува сосема обратно. Изненадени сме, вознемирени, уплашени - не е според нашиот план. Не попуштаме, не препуштаме, зашто мислиме дека нешто ќе испуштиме, ќе заборавиме, дека нашето однесување ќе биде … Продолжи со читање Отпуштете, верувајте и дозволете си да бидете среќни и слободни

Health is the greatest gift…

Health is the greatest gift, Contentment the greatest wealth, Faithfulness the greatest relationship. - Buddha

Продолжете!

  Секогаш има доволно причини да се разубедите дека сте на правиот пат. Само продолжете да верувате! Вие ја креирате сопствената верба. Најдете храброст!

Верувај во себе

Кога сме соочени со најразлични предизвици и кога треба да одбереме, дадеме, кажеме некому нешто, да си го поставиме прво себе си прашањето: дали ова што ќе го одберам, кажам, дадам е за мое најголемо добро?

Наполнете си го сами езерцето ;)