Гласот!

Длабоко, од најдлабоките длабочини се јавува глас, толку е нежен и тивок, молбен убаво ми е со него, го чувствувам неговото присуство. Ме прави јака, реална, вистинска. Уживам скоро во сè кога го чувствувам, мекнеам, се стопувам, солзи течат и го влечат нагоре, кон површината. Тие се негови спасителки, да биде чуен, да биде виден, … Продолжи со читање Гласот!

Јога Перспективи ;)

Знаете ли што сакате?

  Во центарот на Вашето битие лежи одговорот; Вие ЗНАЕТЕ кои сте и Вие знаете што сакате. - Lao Tzu     Бидете ИСКРЕНИ со себе и откријте што навистина сакате. Запомнете. ВИЕ точно знаете што сакате, не другите - ВИЕ! Преземете АКЦИИ кои се во согласност со Вашите желби и потреби. Oбидете се да … Продолжи со читање Знаете ли што сакате?