You&Yourself

  "Every single statement you make about yourself, to a friend or even to yourself, becomes a truth. You project energy every moment. If you want a better future, speak of it, picture it, say it to others. Only you can create for yourself what you want. It is the greatest power, honor, and gift … Продолжи со читање You&Yourself

Гласот!

Длабоко, од најдлабоките длабочини се јавува глас, толку е нежен и тивок, молбен убаво ми е со него, го чувствувам неговото присуство. Ме прави јака, реална, вистинска. Уживам скоро во сè кога го чувствувам, мекнеам, се стопувам, солзи течат и го влечат нагоре, кон површината. Тие се негови спасителки, да биде чуен, да биде виден, … Продолжи со читање Гласот!

Интегритет

Се договоривме, прифатив, но, не мислев така, уште повеќе, не чувствував така. Тегови на нозеве, не можам да се движам, немам сила, немам енергија. Се прашувам: Што се случи?!   {poem: Karolina Jakimovska, photo: shop.pommenyc.com}

Во Право сме… или не?

Да се биде во право... или не... Во право - не лево, не десно - во Право. Најголемото прашање е: во чие право - мое или нечие туѓо? Многу маски се менуваат за да се биде во туѓото Право. Од страв за љубов, одобрување, статус, сигурност, титула... А каде е моето Право? Кои се моите … Продолжи со читање Во Право сме… или не?

Be-U

Be yourself, be your own feelings. Be wild, be young, be free. Be fresh and beautiful. Be sweet and sensual. Be your dreams. Just Be-U! (B.U. Eau de Toilette's Wisdom :))