Кaко да пронајдете инспирација

Доколку во последно време имате чувство како да сте се заглавиле во секојдневните рутини, сакате, а тешко Ви е да излезете од Вашите ментални шеми, обидете се со следниве идеи кои можат да Ве размрдаат и да внесат свежина, радост и инспирација во Вашето секојдневие. Прошетајте во природа, тргенете се од бучните трговски центри, продавници, … Продолжи со читање Кaко да пронајдете инспирација

Meditate Daily…

 

Како да препознаеме кој е нашиот вистински “внатрешен глас”? (1)

Нашето тело природно стреми кон здравје и енергија. Доколку нешто му се случи, било во форма на болка, било во форма на некаква непријатност, тоа ни дава сигнали. Болеста е всушност знак дека природниот баланс е нарушен и дека повторно треба да се воспостави рамнотежа во некој дел. Во секој случај, секогаш кога ќе искусиме … Продолжи со читање Како да препознаеме кој е нашиот вистински “внатрешен глас”? (1)