Креирајте го сопственото време

Интересна, воедно и не-толку-едноставна тема за размислување и споделување. Кога станува збор за "времето" најчесто го немаме, или најчесто не е онакво како што посакуваме - секогаш е во расчекор со нашите потреби и очекувања. Но како и да е, времето како конвенција, како договор помеѓу нас луѓето - си постои! Покрај она "договореното време" … Продолжи со читање Креирајте го сопственото време

Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Честопати не знаеме да се сакаме себеси. Не знаеме кои акции е потребно да ги преземеме како би можеле да кажеме дека се сакаме себе. Најчесто знаеме што им е потребно на нашите најблиски за да се чувствуваат сакани, но кога станува збор за нас... Сепак, љубовта кон другите е диригирана од љубовта која самите … Продолжи со читање Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Скалила

Сите ние сме скалила. Во вистинско време се појавуваме за да стапне оној кој треба да стапне. Нема скалило кое води нагоре или не-толку-нагоре. Сите скалила се исти. Сè е како што треба да биде. poem by Karolina Jakimovska photo: picz.in

I relax and enjoy Life…

{photo: wide-wallpapers.net}