Отворен почеток и Отворен крај

Сите обиди да се дефинираат работите, да се доведат до некоја системска, крајна форма, да се разберат нештата докрај за потоа мирно и спокојно да уживаме во сè што е пред нас се само безуспешни манипулации на умот. Не постои такво нешто, нема дефиниции, нема ограничувања, сè е бескарајно и безгранично - освен умот. Нема … Продолжи со читање Отворен почеток и Отворен крај