Со јога – до подобро расположение

Она што го прави нашиот живот величествен е чувството на целосност или Едност. Се чувствуваме комплетни,  ослободени, мирни, со тишина и спокој зачекорувајќи во сè наредно. Умот е насочен и прецизен и лесно ги наслушнува пораките на срцето. Неговата единствена задача е да ги пренесе тие пораки на површина - ништо повеќе. Може да се … Продолжи со читање Со јога – до подобро расположение

Почетни часови по јога {Септемвриски уписи}I

 ПОТВРДЕТЕ ГО ВАШЕТО ПРИСУСТВО И РЕЗЕРВИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО МЕСТО (*бројот на места е ограничен)   (photo: http://www.iskconwales.org.uk/hatha-yoga/)

Кaко да пронајдете инспирација

Доколку во последно време имате чувство како да сте се заглавиле во секојдневните рутини, сакате, а тешко Ви е да излезете од Вашите ментални шеми, обидете се со следниве идеи кои можат да Ве размрдаат и да внесат свежина, радост и инспирација во Вашето секојдневие. Прошетајте во природа, тргенете се од бучните трговски центри, продавници, … Продолжи со читање Кaко да пронајдете инспирација

Дишете, опуштете се, одморете се и обновете се – Вежбајте Јога!!!

Моќта на “да се биде задоволен”

Да се биде задоволен е прекрасно чувство. Но како да се стигне до таму? Како да се биде задоволен? Не е секогаш лесно да се постигне баланс помеѓу бескрајните желби и она што го имаме во моментот. Еве неколку работи кои можат да го подобрат чувството на задоволство: Присетете се на убавите нешта во Вашиот … Продолжи со читање Моќта на “да се биде задоволен”