Уметноста на грижата за себе – Работилница според POY® методите – фотогалерија

Успешно заокружена работилница на тема "Уметноста на грижата за себе". Ги проширивме своите светогледи, се ставивме во позиција на слушател, но и во позиција на раскажувач на сопствените искуства, емоции, перспективи. Сѐ со една цел, да го искусиме фактот дека сме дел од една целина во која сме СИТЕ За-Едно: за мир, љубов, спокојство, заедништво... … Продолжи со читање Уметноста на грижата за себе – Работилница според POY® методите – фотогалерија

За благодарноста

         Пред да заспиете вечерва потсетете се на сите кои Ви помогнаа денеска.   Замислете ги ликовите на тие луѓе и заблагодарете им се за нивната поддршка или за предизвикот што Ви го понудија, за нивната љубезност или пак за нивната непријатност; или едноставно заблагодарете се за нивното присуство во Вашиот живот. … Продолжи со читање За благодарноста

What’s The Story Morning Glory?! …stories of softness, strength, balance, beauty, femininity, creativity, surrender…

 

There is nothing wrong with you

Friend, from the very beginning, you were not broken. You were not born into sin. You were not destined for the garbage heap. There was never anything fundamentally missing from your life. You just thought that there was. Others tried to convince you that you were not good enough, because they too felt not good … Продолжи со читање There is nothing wrong with you

On Happiness

...I actually attack the concept of happiness. The idea that—I don’t mind people being happy—but the idea that everything we do is part of the pursuit of happiness seems to me a really dangerous idea and has led to a contemporary disease in Western society, which is fear of sadness. It’s a really odd thing … Продолжи со читање On Happiness