Right Use of Will

I take a moment to breathe in light. As I breathe out, I send light out to the world. I relax my body. I feel the goodness and light of the universe flowing through me. I open to experience my oneness with all life. I now affirm that the universe is friendly, and that it … Продолжи со читање Right Use of Will

You&Yourself

  "Every single statement you make about yourself, to a friend or even to yourself, becomes a truth. You project energy every moment. If you want a better future, speak of it, picture it, say it to others. Only you can create for yourself what you want. It is the greatest power, honor, and gift … Продолжи со читање You&Yourself

Моќта на “да се биде задоволен”

Да се биде задоволен е прекрасно чувство. Но како да се стигне до таму? Како да се биде задоволен? Не е секогаш лесно да се постигне баланс помеѓу бескрајните желби и она што го имаме во моментот. Еве неколку работи кои можат да го подобрат чувството на задоволство: Присетете се на убавите нешта во Вашиот … Продолжи со читање Моќта на “да се биде задоволен”

Како да препознаеме кој е нашиот вистински “внатрешен глас”? (2)

Оставени сами на себе лошите ситуации имаат тенденција да станат уште полоши. Избегнувањето, несоочувањето со нив, помислата дека сами од себе некако ќе се решат е само можност тие да се влошат. Тоа не е решавање на проблемот. Како и да е, во одреден момент, ќе мораме да се соочиме со ситуацијата. Постои една стара … Продолжи со читање Како да препознаеме кој е нашиот вистински “внатрешен глас”? (2)

Успех, успех!!! :)

Е кога сме кај оваа тема сакам да се задржам на последните три реда: како се справуваме со разочарувањата по пат - а толку многу сакаме да постигнеме некоја цел.