Радувај се! инспирација

Благодарна сум за сопствениот живот! Го гледам убавото во него!              

Кaко да пронајдете инспирација

Доколку во последно време имате чувство како да сте се заглавиле во секојдневните рутини, сакате, а тешко Ви е да излезете од Вашите ментални шеми, обидете се со следниве идеи кои можат да Ве размрдаат и да внесат свежина, радост и инспирација во Вашето секојдневие. Прошетајте во природа, тргенете се од бучните трговски центри, продавници, … Продолжи со читање Кaко да пронајдете инспирација

Your Destiny

Keep your thoughts positive because your thoughts become YOUR WORDS. Keep your words positive because your words become YOUR BEHAVIOUR. Keep your behaviour positive because your behaviour becomes YOUR HABITS. Keep your habits positive because your habits become YOUR VALUES. Keep your values positive because your values become YOUR DESTINY. Mahatma Gandhi

Нашите мисли ја креираат нашата иднина

Со секоја мисла што ја мислиме и со секој збор што го кажуваме ја создаваме, креираме нашата иднина. Нашите мисли и зборови се претвораат во наши искуства. Со мислите, зборовите сликаме на платното на нашиот живот. Ние креираме! Сето ова е едноставно - но не е лесно да го прифатиме овој факт. Кога ќе станеме … Продолжи со читање Нашите мисли ја креираат нашата иднина