Играјте {си} и Креирајте!

Stand [Up] and Create!!! Stand [Out] and Play!!!  

Создавајте ја убавината во сопствениот живот.

    Простувајте! Кажете си: "Му простувам на ________ (името) и си простувам себеси. Испраќам љубов до обајцата." Обидете се да разберете. Разберете го однесувањето на другиот, зошто тој се однесува така; можеби се наоѓа во, за него, непријатна ситуација, можеби е навреден, можеби е потребно дополнително да го објасниме она што ние го чувствуваме. … Продолжи со читање Создавајте ја убавината во сопствениот живот.

Кaко да пронајдете инспирација

Доколку во последно време имате чувство како да сте се заглавиле во секојдневните рутини, сакате, а тешко Ви е да излезете од Вашите ментални шеми, обидете се со следниве идеи кои можат да Ве размрдаат и да внесат свежина, радост и инспирација во Вашето секојдневие. Прошетајте во природа, тргенете се од бучните трговски центри, продавници, … Продолжи со читање Кaко да пронајдете инспирација

Нашите мисли ја креираат нашата иднина

Со секоја мисла што ја мислиме и со секој збор што го кажуваме ја создаваме, креираме нашата иднина. Нашите мисли и зборови се претвораат во наши искуства. Со мислите, зборовите сликаме на платното на нашиот живот. Ние креираме! Сето ова е едноставно - но не е лесно да го прифатиме овој факт. Кога ќе станеме … Продолжи со читање Нашите мисли ја креираат нашата иднина