Развивање отпорност на стрес

Стресот кај одредени луѓе предизвикува физички, додека кај други предизвикува ментални и емоционални реакции. За да ги избегнеме таквите манифестации важно е да изградиме отпорност. Во тоа можат да ни помогнат ефикасните техники за управување со стресот и со емоциите. Кога немаме контрола над самите себе лесно влегуваме во негативна стресна состојба (која освен што … Продолжи со читање Развивање отпорност на стрес

Live Now: Just Do the Dishes!

  Become mindful of how often your conversations focus on the past or future. Be aware of the verbs you use: was, did, will, are going to, etc. To speak of the past in the present is to reawaken and recreate it fully in the present, if only in our minds, and then we are … Продолжи со читање Live Now: Just Do the Dishes!

Raising Your Vibration

Raising Your Vibration Meditation by Orin and DaBen I allow my mind to grow quiet and serene. I am at peace right now. As I breathe in, I breathe in light. As I breathe out, I release anything that is not light within me. My emotions are growing quiet and still. My body is relaxed. … Продолжи со читање Raising Your Vibration

You&Yourself

  "Every single statement you make about yourself, to a friend or even to yourself, becomes a truth. You project energy every moment. If you want a better future, speak of it, picture it, say it to others. Only you can create for yourself what you want. It is the greatest power, honor, and gift … Продолжи со читање You&Yourself

Во Право сме… или не?

Да се биде во право... или не... Во право - не лево, не десно - во Право. Најголемото прашање е: во чие право - мое или нечие туѓо? Многу маски се менуваат за да се биде во туѓото Право. Од страв за љубов, одобрување, статус, сигурност, титула... А каде е моето Право? Кои се моите … Продолжи со читање Во Право сме… или не?