Нашите мисли ја креираат нашата иднина

Со секоја мисла што ја мислиме и со секој збор што го кажуваме ја создаваме, креираме нашата иднина. Нашите мисли и зборови се претвораат во наши искуства. Со мислите, зборовите сликаме на платното на нашиот живот. Ние креираме! Сето ова е едноставно - но не е лесно да го прифатиме овој факт. Кога ќе станеме … Продолжи со читање Нашите мисли ја креираат нашата иднина

Позитивна Енергија

"Она што ќе го посееш тоа и ќе го пожнееш." Не може да биде поинаку. Не може да посееме жито, а да никне јачмен. Не може да бидеме нерасположени и непријатни и да имаме позитивни искуства. Едноставно, едното со другото не оди. Ако исцедиме лимон, она што од него ќе излезе ќе биде лимонов сок … Продолжи со читање Позитивна Енергија

Мисли – Емоции

  Мислите го "претставуваат" нашиот ум, а емоциите го "претставуваат" нашето срце. "Да претставува" значи да отсликува, да покажува, да прикажува. Многупати сме збунети и не знаеме што се' се крие во нашето срце или нашиот ум. А толку многу ни треба да дознаеме во одредени моменти. Како ќе дознаеме какво е нашето срце: мило, … Продолжи со читање Мисли – Емоции