Свесно одбирање

Многу филозофии во својата основа го имаат вградено стојалиштето дека светот или реалноста самите по себе се неутрални. Она што за секого од нас претставува надворешен свет е единствено наше афирмирање на "нешто". Многу нешта не постојат за нас само заради тоа што не мислиме на нив, не знаеме за нив. И едноставно, тие не … Продолжи со читање Свесно одбирање