Гласот!

Длабоко, од најдлабоките длабочини се јавува глас, толку е нежен и тивок, молбен убаво ми е со него, го чувствувам неговото присуство. Ме прави јака, реална, вистинска. Уживам скоро во сè кога го чувствувам, мекнеам, се стопувам, солзи течат и го влечат нагоре, кон површината. Тие се негови спасителки, да биде чуен, да биде виден, … Продолжи со читање Гласот!

Што и да правите – внесете љубов и позитивни ставови (Афирмации според Лујза Хеј)

Јас вредам. Јас заслужувам убави искуства. Јас се сакам себе. Си дозволувам себеси да бидам исполнет/а. Ми се открива сè што сакам да знам. Сè што ми треба ми доаѓа во совршен склад време-место. Животот е радост и е полн со љубов. Сакам, заслужувам љубов и сум сакан/а. Здрав/а сум и полн/а со енергија. Напредувам … Продолжи со читање Што и да правите – внесете љубов и позитивни ставови (Афирмации според Лујза Хеј)

ОЧЕКУВАЈТЕ да Ви се случат убави нешта!

Кога нашите очекувања ќе ги насочиме кон резултатите кои ги посакуваме, чуда се случуваат!  Да дозволиме настаните да се одвиваат и да очекуваме позитивни одговори на нашите прашања! Да го замислиме посакуваниот резултат како тој веќе да се остварил, да го помирисаме, допреме, вкусиме... И кога нема да ни биде толку лесно да се свртиме … Продолжи со читање ОЧЕКУВАЈТЕ да Ви се случат убави нешта!