Пауза – моментот кој носи складност

  Дали сте приметиле колку се ретки во текот на денот моментите на мир - кога не мораме ништо, не брзаме никаде, никој не ни поставува прашања и единствените за кои сме одговорни сме самите ние? Паузата е запоставен, а многу важен дел од нашата животна сложувалка. Таа ни помага да ги ставиме во перспектива … Продолжи со читање Пауза – моментот кој носи складност

Just to sit for a while

So nice sometimes to just sit for a while. In the garden.  Or somewhere quiet. In your own company. Letting go of all these small burdens that somehow settled on your shoulders. Letting go of roles you play, taking them a wee bit too serious. Letting go of it all. Perhaps it’s a women’s thing. … Продолжи со читање Just to sit for a while

Дишете, опуштете се, одморете се и обновете се – Вежбајте Јога!!!