Создавајте ја убавината во сопствениот живот.

    Простувајте! Кажете си: "Му простувам на ________ (името) и си простувам себеси. Испраќам љубов до обајцата." Обидете се да разберете. Разберете го однесувањето на другиот, зошто тој се однесува така; можеби се наоѓа во, за него, непријатна ситуација, можеби е навреден, можеби е потребно дополнително да го објасниме она што ние го чувствуваме. … Продолжи со читање Создавајте ја убавината во сопствениот живот.

Merry Christmas and Happy New Year!

Причини да престанете да се докажувате пред другите

Единствените луѓе кои се вредни за Вашето внимание, едноставно, Ве сакаат онакви какви што сте - без посебни паради за освојување на нивните гласови. НИКОЈ, навистина НИКОЈ не знае што е најдобро за Вас - освен самите Вие. Вие и само Вие сте единствените луѓе кои можат да го сменат Вашиот живот - никој друг. … Продолжи со читање Причини да престанете да се докажувате пред другите

Автентичност

"Кога своите соништа и вредности ќе ги замените за туѓи со нив заминува и Вашата снага, што повеќе жртвувате од својата оригиналност, се' послабo се чувствувате. Мораме да најдеме храброст да речеме "не" на она што повеќе не ни одговара ако сакаме повторно да се пронајдеме себе и да живееме автентичен живот." - Barbara De … Продолжи со читање Автентичност