Отворен почеток и Отворен крај

Сите обиди да се дефинираат работите, да се доведат до некоја системска, крајна форма, да се разберат нештата докрај за потоа мирно и спокојно да уживаме во сè што е пред нас се само безуспешни манипулации на умот. Не постои такво нешто, нема дефиниции, нема ограничувања, сè е бескарајно и безгранично - освен умот. Нема … Продолжи со читање Отворен почеток и Отворен крај

Јогата и перфекционизмот

Живееме во време кое наметнува перфекционизам. За што поголема ефикасност, за што поголем профит - потребен е перфекционизам. Капитализам и перфекционизам. Први братучеди... Неразделни. Униформираност, систематичност, менталност, прецизност, организираност, нетрпеливост, опседнатост, парадигматичност... и што ли уште не. Модерно доба, доба кое бара вклопливост и маскираност. И нормален е перфекционизмот, единствено индивидуите ја чувствуваат неговата абнормалност. … Продолжи со читање Јогата и перфекционизмот