My Thoughts Create My Reality

I sit quietly.   I adjust my posture so I feel comfortable. I allow myself to grow calm. I breathe slowly and evenly. I draw a slightly deeper breath than usual, a very easy, relaxing breath. I follow my calm, even breathing for a moment. My thoughts grow quieter as I do this. I release … Продолжи со читање My Thoughts Create My Reality

Што и да правите – внесете љубов и позитивни ставови (Афирмации според Лујза Хеј)

Јас вредам. Јас заслужувам убави искуства. Јас се сакам себе. Си дозволувам себеси да бидам исполнет/а. Ми се открива сè што сакам да знам. Сè што ми треба ми доаѓа во совршен склад време-место. Животот е радост и е полн со љубов. Сакам, заслужувам љубов и сум сакан/а. Здрав/а сум и полн/а со енергија. Напредувам … Продолжи со читање Што и да правите – внесете љубов и позитивни ставови (Афирмации според Лујза Хеј)

Да и’ се препуштиме на промената

Доколку сакаме да напредуваме мораме да преминеме од зоната на сигурноста во зоната на предизвиците и да создадеме нови навики кои ќе ни го обезбедат остварувањето на она што го посакуваме. Менување на перспективата значи да не се бориме против она што не го сакаме, туку да му се приближиме на она што го сакаме, радувајќи се … Продолжи со читање Да и’ се препуштиме на промената

Surround yourself with…

Surround yourself with gentle relationships, activities, places and situations. - Doreen Virtuе

Loving myself…

Позитивни афирмации

Квалитетот на нашиот живот е детерминиран од три нешта: како се доживуваме себе си, колку сме среќни и на кое ниво е нашата самодоверба. Нашиот ум е како градина, доколку не посадиме цвеќиња и доколку не се грижиме добро за нив - ќе никне плевел. Повторувањето на позитивни афирмации повеќепати во текот на денот ја … Продолжи со читање Позитивни афирмации

Позитивна Енергија

"Она што ќе го посееш тоа и ќе го пожнееш." Не може да биде поинаку. Не може да посееме жито, а да никне јачмен. Не може да бидеме нерасположени и непријатни и да имаме позитивни искуства. Едноставно, едното со другото не оди. Ако исцедиме лимон, она што од него ќе излезе ќе биде лимонов сок … Продолжи со читање Позитивна Енергија