Позитивни афирмации

Квалитетот на нашиот живот е детерминиран од три нешта: како се доживуваме себе си, колку сме среќни и на кое ниво е нашата самодоверба. Нашиот ум е како градина, доколку не посадиме цвеќиња и доколку не се грижиме добро за нив - ќе никне плевел. Повторувањето на позитивни афирмации повеќепати во текот на денот ја … Продолжи со читање Позитивни афирмации

Позитивна Енергија

"Она што ќе го посееш тоа и ќе го пожнееш." Не може да биде поинаку. Не може да посееме жито, а да никне јачмен. Не може да бидеме нерасположени и непријатни и да имаме позитивни искуства. Едноставно, едното со другото не оди. Ако исцедиме лимон, она што од него ќе излезе ќе биде лимонов сок … Продолжи со читање Позитивна Енергија