Секој ден е нов ден

Новиот ден е и нов почеток. Почеток на нова приказна, нова мисла, емоција. Новиот ден е и шанса, за простување, насмевнување, радување, сонување. Новиот ден е можност да направиме различно, поинакво, оригинално. Секој ден е нов ден, иако сличен на претходниот. Секој ден е дарежлив ден, подарежлив од минатиот. Секој ден е подарок, највреден од … Продолжи со читање Секој ден е нов ден

Trying to create, make-it-happen or letting go, allowing and receiving

"Manifesting more of what you love is not so much about trying to create it or make-it-happen, but rather about working within the world of your mind and energy to make powerful inner shifts. Yes, you may need to meet the Universe half way and take some aligned action steps but for the most part … Продолжи со читање Trying to create, make-it-happen or letting go, allowing and receiving

Прекрасна Трансформација

Започнете со нови избори, избори блиски до Вашите срце и душа. Само бидете свесни од момент до момент како се однесувате, врз која основа избирате. Дали Вашите избори се диктирани од Вашата логика, потреба од смисла и рационалност или пак накратко замижувате и ги слушате одговорите, сензациите во Вашето тело, сензациите околу Вашето срце? Веднаш … Продолжи со читање Прекрасна Трансформација

Да и’ се препуштиме на промената

Доколку сакаме да напредуваме мораме да преминеме од зоната на сигурноста во зоната на предизвиците и да создадеме нови навики кои ќе ни го обезбедат остварувањето на она што го посакуваме. Менување на перспективата значи да не се бориме против она што не го сакаме, туку да му се приближиме на она што го сакаме, радувајќи се … Продолжи со читање Да и’ се препуштиме на промената