Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Честопати не знаеме да се сакаме себеси. Не знаеме кои акции е потребно да ги преземеме како би можеле да кажеме дека се сакаме себе. Најчесто знаеме што им е потребно на нашите најблиски за да се чувствуваат сакани, но кога станува збор за нас... Сепак, љубовта кон другите е диригирана од љубовта која самите … Продолжи со читање Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Негување Радост

Мислете на големи нешта, верувајте дека ги заслужувате, постојано наоѓајте причини да бидете среќни, радувајте се на туѓите успеси, сакајте ги Вашите сметки, работете работа која длабоко Ве исполнува, угодувајте си и започнете да го прифаќате фактот дека секогаш го заслужувате најдоброто.