РАДОСТ * ПОТТИКНЕТЕ ЈА РАДОСТА ВО ВАС (двомесечни предавања и работилници)

  РАДОСТ * ПОТТИКНЕТЕ ЈА РАДОСТА ВО ВАС (ДВОМЕСЕЧНИ ПРЕДАВАЊА И РАБОТИЛНИЦИ) {27 април - 15 јуни, еднаш неделно, осум среди по ред, 17.45 - 19.45, Центар СИНО, ул. Борка Талески 26/8-33, Скопје} На оваа работилница учиме и вежбаме како да се сакаме и како да се грижиме за себе, како да живееме живот кој … Продолжи со читање РАДОСТ * ПОТТИКНЕТЕ ЈА РАДОСТА ВО ВАС (двомесечни предавања и работилници)

My Thoughts Create My Reality

I sit quietly.   I adjust my posture so I feel comfortable. I allow myself to grow calm. I breathe slowly and evenly. I draw a slightly deeper breath than usual, a very easy, relaxing breath. I follow my calm, even breathing for a moment. My thoughts grow quieter as I do this. I release … Продолжи со читање My Thoughts Create My Reality

Почетни часови по јога {Септемвриски уписи}I

 ПОТВРДЕТЕ ГО ВАШЕТО ПРИСУСТВО И РЕЗЕРВИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО МЕСТО (*бројот на места е ограничен)   (photo: http://www.iskconwales.org.uk/hatha-yoga/)

Be-U

Be yourself, be your own feelings. Be wild, be young, be free. Be fresh and beautiful. Be sweet and sensual. Be your dreams. Just Be-U! (B.U. Eau de Toilette's Wisdom :))

Кaко да пронајдете инспирација

Доколку во последно време имате чувство како да сте се заглавиле во секојдневните рутини, сакате, а тешко Ви е да излезете од Вашите ментални шеми, обидете се со следниве идеи кои можат да Ве размрдаат и да внесат свежина, радост и инспирација во Вашето секојдневие. Прошетајте во природа, тргенете се од бучните трговски центри, продавници, … Продолжи со читање Кaко да пронајдете инспирација

Причини да престанете да се докажувате пред другите

Единствените луѓе кои се вредни за Вашето внимание, едноставно, Ве сакаат онакви какви што сте - без посебни паради за освојување на нивните гласови. НИКОЈ, навистина НИКОЈ не знае што е најдобро за Вас - освен самите Вие. Вие и само Вие сте единствените луѓе кои можат да го сменат Вашиот живот - никој друг. … Продолжи со читање Причини да престанете да се докажувате пред другите

Станете посилни и посамоуверени

Испробајте некои од следниве начини за зголемување на Вашата сила и уверете се во нивната ефикасност. Престанете да се жалите. Размислете за ситуациите кои ги нарекувате "проблеми", и проверете ја Вашата способност за преувеличување на истите. Променете. Доколку нешто не Ви се допаѓа, променете го. Она што го игнорираме продолжува да расне. Менувајте чекор по … Продолжи со читање Станете посилни и посамоуверени