Причини да престанете да се докажувате пред другите

Единствените луѓе кои се вредни за Вашето внимание, едноставно, Ве сакаат онакви какви што сте - без посебни паради за освојување на нивните гласови. НИКОЈ, навистина НИКОЈ не знае што е најдобро за Вас - освен самите Вие. Вие и само Вие сте единствените луѓе кои можат да го сменат Вашиот живот - никој друг. … Продолжи со читање Причини да престанете да се докажувате пред другите

Станете посилни и посамоуверени

Испробајте некои од следниве начини за зголемување на Вашата сила и уверете се во нивната ефикасност. Престанете да се жалите. Размислете за ситуациите кои ги нарекувате "проблеми", и проверете ја Вашата способност за преувеличување на истите. Променете. Доколку нешто не Ви се допаѓа, променете го. Она што го игнорираме продолжува да расне. Менувајте чекор по … Продолжи со читање Станете посилни и посамоуверени