Пролет Пролет

  {photo: Karolina Jakimovska}  

Секој ден е нов ден

Новиот ден е и нов почеток. Почеток на нова приказна, нова мисла, емоција. Новиот ден е и шанса, за простување, насмевнување, радување, сонување. Новиот ден е можност да направиме различно, поинакво, оригинално. Секој ден е нов ден, иако сличен на претходниот. Секој ден е дарежлив ден, подарежлив од минатиот. Секој ден е подарок, највреден од … Продолжи со читање Секој ден е нов ден

Дваесет и едно небо над Скопје

    {photo: Karolina Jakimovska}

Присуство

Мирисот на морето, и на дождот што освежува, ме носат единствено "овде". Секој обид за присуство во "беше" и "ќе биде" е нецелосен. Свежина, убавина, целина, совршенство - неописливо! (photo/poem by Karolina Jakimovska)

Green Mountain by Li Bai

"You ask me why I dwell in the green mountain; I smile and make no reply for my heart is free of care. As the peach-blossom flows down stream and is gone into the unknown, I have a world apart that is not among man." - Li Bai {photo byTwoo Clicks for Радувај се!}