Филтрирајте ја вревата

Се чини како нашите животи да се исполнети со многу врева, презафатеност, брзање и безначајни активности. Што ако можеме да ја филтрираме сета таа врева и се фокусираме на она што е за нас значајно? Што ако можеме да пронајдеме смиреност во сета таа постојана "бркотница"? Верувам дека повеќето од нас ја имаат таа моќ. … Продолжи со читање Филтрирајте ја вревата

Почетни часови по јога – Септемвриски уписи

{секој ВТОРНИК и ЧЕТВРТОК од 18.15 до 19.30 во Центар СИНО, ул. Борка Талески 26/8-33, 1000 Скопје} Раздвижете го телото, зашто  телото што е во движење може да ги придвижи неподвижните аспекти од Вашиот живот! Смирете го умот, зашто во смиреноста се кријат одговорите на Вашите прашања! Вложете во себе радост, здравје и позитивна енергија! … Продолжи со читање Почетни часови по јога – Септемвриски уписи

Knowing the Wisdom of the Heart

As I breathe in, I breathe in love. I draw in love  from everywhere in the universe. Love flows in through my breath. Love flows in to every part of my body carried on my breath. I open to receive love. My capacity for love is expanding. Every day I am becoming a more loving … Продолжи со читање Knowing the Wisdom of the Heart

Too Busy to Relax

Too busy to relax, they say... complaints, excuses everyday They sound so weak, so stressed, so tired... a mundane world in which they're mired No time to sit and just be quiet... their mind's a rush of thought, a riot No chance they have to hear the sound... of nature's wonder all around Of birds … Продолжи со читање Too Busy to Relax

Јога – смирува, опушта, балансира…

{photo: soniawelch.co.uk}