There is nothing wrong with you

Friend, from the very beginning, you were not broken. You were not born into sin. You were not destined for the garbage heap. There was never anything fundamentally missing from your life. You just thought that there was. Others tried to convince you that you were not good enough, because they too felt not good … Продолжи со читање There is nothing wrong with you

Присуство

Мирисот на морето, и на дождот што освежува, ме носат единствено "овде". Секој обид за присуство во "беше" и "ќе биде" е нецелосен. Свежина, убавина, целина, совршенство - неописливо! (photo/poem by Karolina Jakimovska)

Отворен почеток и Отворен крај

Сите обиди да се дефинираат работите, да се доведат до некоја системска, крајна форма, да се разберат нештата докрај за потоа мирно и спокојно да уживаме во сè што е пред нас се само безуспешни манипулации на умот. Не постои такво нешто, нема дефиниции, нема ограничувања, сè е бескарајно и безгранично - освен умот. Нема … Продолжи со читање Отворен почеток и Отворен крај