Шумскo капење за релаксација

Навистина треба да го пробате ова… Дали некогаш сте слушнале за терминот „шинрин-јоку“? Тоа значи „впивање на природата“ или „шумско капење“. Терминот потекнува од Јапонија уште од осумдесеттите и стана основа на превентивната здравствена заштита и лекување во јапонската медицина. Идејата зад шинрин-јоку е едноставна: ако некој едноставно ја прифати и ја цени природата во/со … Продолжи со читање Шумскo капење за релаксација

Тишина

Надвор од границите, внатрешните и надворешните, живост и присутност, тишина. Отворено и затворено, со копнеж за бескрајот, близина во далечината, знаење во незнаењето. Густа и исполнувачка, проѕирна и олеснувачка. Тишина... {poem by Karolina Jakimovska}

Мир во себе – мир сo се’ околу нас