Finding The Courage To Follow Your Heart

  I think there are two ways of determining if you are ‘following your heart’. The first is whether or not you are following the desires that your heart is calling you towards, and the second is if you living in your heart. Being in it. One is about the actions you are taking and … Продолжи со читање Finding The Courage To Follow Your Heart

Knowing the Wisdom of the Heart

As I breathe in, I breathe in love. I draw in love  from everywhere in the universe. Love flows in through my breath. Love flows in to every part of my body carried on my breath. I open to receive love. My capacity for love is expanding. Every day I am becoming a more loving … Продолжи со читање Knowing the Wisdom of the Heart

Со јога – до подобро расположение

Она што го прави нашиот живот величествен е чувството на целосност или Едност. Се чувствуваме комплетни,  ослободени, мирни, со тишина и спокој зачекорувајќи во сè наредно. Умот е насочен и прецизен и лесно ги наслушнува пораките на срцето. Неговата единствена задача е да ги пренесе тие пораки на површина - ништо повеќе. Може да се … Продолжи со читање Со јога – до подобро расположение

Love&Beauty All Around! Thank You!

 {photo: etsy.com}

Следете го сопственото Срце!!!

Чујте си го сопственото Срце, наслушнете што Ви зборува. Можеби не е лесно, можеби е потребно да се потрудите... Каков е ритамот на Вашето Срце? Каква песна пее Вашето Срце? Чујте го неговиот ритам низ целото тело, толку многу стишете го умот... Затворете ги очите и нека исчезнат сите надворешни стимулации - погледнете внатре, во … Продолжи со читање Следете го сопственото Срце!!!